Robin Mobile is opgericht in 2013 door Wilfred Rottier. Hij vond dat het huidige stelsel voor mobiele telefonie abonnementen niet klopte. Met name de limieten op bel- en data bundels vond hij niet transparant. Rottier vond het niet kunnen dat je achteraf ineens wordt geconfronteerd met hoge rekeningen omdat je buiten de limieten van je bundel bent gegaan. Want hoe kan je nu van tevoren weten hoeveel je gaat bellen, sms’en of hoeveel data je verbruikt? Volgens Rottier was dit system oneerlijk en besloot hij uit onvrede een nieuwe provider te lanceren, Robin Mobile. Bij Robin Mobile zijn er geen limieten, maar je betaalt een vast bedrag per maand waarmee je onbeperkt kunt bellen sms’en en internetten. Je weet bij Robin Mobile waar je aan toe bent. Je krijgt zekerheid en geen rare verassingen. Om dat deze provider zich min of meer tegen de gevestigde orde afzet, is gekozen voor de naam Robin Mobile, een knipoog naar Robin Hood die op de bres sprong tegen oneerlijkheid.

Welke abonnementen kun je kiezen bij Robin-Mobile?

Bij Robin Mobile is de opbouw van de abonnementen en de bundels net iets anders dan bij de andere providers. Je hebt eigenlijk abonnement wat maandelijks opzegbaar is. Je kunt ook al niet kiezen uit verschillende bundels. Alle bundels bij Robin Mobile bestaan namelijk uit onbeperkt bellen, sms’en en internetten. Wat maakt dan het verschil? Je kiest hier niet voor een hoeveelheid data of belminuten, maar voor een bepaalde snelheid. Robin Mobile

biedt in totaal 5 verschillende bundelsnelheden aan:
 Robin Entree 4G: Download max. 1,0 Mbps, Upload max. 0,4 Mbps
 Robin Junior 4G: Download max. 5,0 Mbps, Upload max. 1,0 Mbps
 Robin Gewoon Snel 4G: Download max. 10,0 Mbps, Upload max. 2,0 Mbps
 Robin Super Snel 4G: Download max. 15,0 Mbps, Upload max. 2,0 Mbps
 Robin Pijl Snel 4G: Download max. 25,0 Mbps, Upload max. 10,0 Mbps

Zijn er extra kosten verbonden aan een sim only abonnement?

Je betaalt geen aansluitkosten als je een sim only abonnement afsluit bij Robin Mobile. Je betaalt wel eenmalig een bedrag voor de simkaart en voor sommige diensten zoals bellen naar 0900 of 0909 nummers, bellen en sms’en naar het buitenland en internetgebruik in het buitenland moet je extra tegoed aanschaffen. Dit tegoed is onbeperkt houdbaar. Daarentegen krijg je elke maand gratis belminuten of sms’jes om te bellen en te sms’en vanuit Nederland naar het buitenland. Dat gaat om alle EU-landen en het totale grondgebied van de Verenigde Staten zoals Hawaï, Alaska en Canada.

Hoe kies ik de juiste snelheid?

Je kunt dus kiezen hoe snel je down- en upload snelheid moet zijn. Ben je een fervent Netflixer, dan kies je voor Robin Pijl Snel. Kijk je wel eens je email, gebruik je WhatsApp en bekijk je zo nu en dan een statische pagina op het internet, dan kun je prima uit de voeten met Robin Entree. De provider hanteert wel een fair use policy. Als je boven de 40 GB per maand gebruikt, wordt je snelheid teruggeschroefd naar dat van Robin Entree. Je kunt dus wel onbeperkt blijven bellen en internetten, het gaat alleen iets langzamer.

Waarom moet je voor Robin-Mobile kiezen?

Bij Robin Mobile weet je waar je aan toe bent. Geen onhandig gedoe met belbundels en data tegoed, maar altijd onbeperkt bellen sms’en en internetten. Bovendien maakt Robin Mobile gebruik van het netwerk van KPN, en ben je verzekerd van een supergoeie dekking. Weet je dus niet hoeveel je gaat bellen, sms’en of internetten dan kun je het beste voor Robin Mobile kiezen. Dan zit je altijd goed!

Scroll naar top