Daar waar je vroeger 1 of 2 jaar aan een provider vast zat, kun je bij de meeste sim only providers al na een maand je abonnement opzeggen. En dat is wel zo prettig, want als je niet tevreden bent over je provider wil je er niet maanden aan vast zitten.

Wat is een maandelijks opzegbaar sim only abonnement?

Een maandelijks opzegbaar sim only abonnement is een abonnement zonder telefoon wat je elke maand kunt opzeggen. Met zo’n sim only abonnement kun je bellen, sms-en en internetten, afhankelijk van de het abonnement en de bundel die je kiest. Een maandelijks opzegbaar sim only abonnement is goedkoper dan een abonnement met een telefoon, maar als je alleen naar de kosten voor bellen en internetten kijkt, dan ligt dat doorgaans 1 tot 2 euro per maand hoger dan voor een langlopend abonnement. Je moet dus wel iets meer betalen voor die extra flexibiliteit.  Het is steeds vaker mogelijk om voor een maandelijks opzegbaar abonnement te kiezen. Een 1- of 2-jarig abonnement is ook eigenlijk niet meer van deze tijd. 

Waarom zou je ervoor kiezen?

Als je van provider wisselt weet je nog niet of het wel gaat bevallen. Door te kiezen voor een maandelijks opzegbaar sim only abonnement kun je als het niet bevalt of als je een interessantere aanbieding ziet de volgende maand al overstappen naar een andere mobiele provider. Naast dat je elke maand je abonnement kunt beëindigen, kun je ook elke maand je abonnement aanpassen. Als bijvoorbeeld blijkt dat je veel meer belt dan dat je had gedacht of juist veel minder data gebruikt, dan kun je dat de volgende maand bijstellen. Bovendien is een maandelijks opzegbaar sim only abonnement niet goedkoper omdat je niet tegelijkertijd een telefoon hoeft af te betalen. 

Wachten op het nieuwe iPhone of Samsung model 

Als je al een sim-lock vrij telefoontoestel hebt waar je tevreden mee bent dan hoef je niet een abonnement af te sluiten met weer een nieuw telefoontoestel. Of misschien wil je wachten op een nieuw model van jouw favoriete merk voordat je weer een abonnement wilt afsluiten met een telefoon. In plaats van vast te zitten aan een jaarcontract kun je dan beter voor een sim only abonnement kiezen. Je kunt dan het abonnement beëindigen als het nieuwe model op de markt is en het scheelt bovendien ook nog een hoop geld.  

Voor wie is een maandelijks opzegbaar sim only abonnement geschikt?

Een maandelijks opzegbaar sim only abonnement is interessant als je liever niet 1 of 2 jaar aan dezelfde provider wilt vastzitten. Daarnaast is het misschien ook interessant als je regelmatig je abonnement wilt aanpassen, bijvoorbeeld om je databundel te verhogen of te verlagen wanneer jou dat beter uitkomt.

Als je tijdelijk in Nederland bent dan kan een sim only abonnement ook interessant zijn. Een sim only abonnement is goedkoper dan een prepaid kaart, en je kunt het abonnement weer beëindigen als je weggaat.

Een andere reden voor de aanschaf van een sim only abonnement kan je financiële situatie zijn. Als je in een financieel onzekere situatie zit, dan wil je niet vastzitten aan maandelijkse kosten die je misschien niet meer kunt betalen. Een maandelijks opzegbaar abonnement kan dan uitkomst bieden, omdat je het elke maand kunt beëindigen. Dus als je geen zin hebt in hoge maandelijkse abonnementskosten, en een flexibel abonnement wilt, dan is een maandelijks opzegbaar sim only abonnement iets voor jou.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top