Vodafone zet mobiel internet uit voor klanten zonder bundel

Stopzetten databundel T mobileEr zijn steeds meer mensen die geen databundel gebruiken bij hun abonnement, maar wel mobiel internet gebruiken. Het gebruik van internetapplicaties op smartphones blijft toenemen. Dit zorgt voor een gigantische toename in dataverkeer. Vaak zijn dit voor de minder oplettende klanten onzichtbare kosten. Pas aan het eind van de maand heb je door voor hoeveel euro’s je aan dataverkeer hebt gebruikt. Dit kan leiden tot verbazing en in sommige gevallen zelfs woede. Zeker wanneer mensen meerdere applicaties gebruiken die continu gebruikmaken van het mobiele datanetwerk (denk bijvoorbeeld aan de Facebook applicatie en chatdienst WhatsApp).

Vodafone heeft besloten om het mobiele internet stop te zetten voor klanten die geen internetbundel hebben of meer dan 51 euro aan mobiel dataverkeer hebben afgenomen. Alle klanten waarop dit van toepassing is hebben een SMS-bericht ontvangen waarin dit kenbaar wordt gemaakt. De blokkades worden tussen 15 en 31 mei gestart. Vodafone wil hier klanten behoeden voor de onzichtbare kosten van mobiel internet. Veel van deze klanten zijn een stuk voordeliger uit als ze een mobiele databundel afnemen, of de bestaande bundel opwaarderen naar een hoger downloadlimiet

Verwijderen van de blokkade

Maak je gebruik van een regulier of sim only abonnement van T-mobile en wordt jouw internet geblokkeerd? Het is dan mogelijk om het internetgebruik weer opnieuw te activeren. Je kunt een gratis SMS sturen met de tekst ‘DATA AAN’ naar 4000 om het internet weer te activeren. Het omgekeerde is ook van toepassing. Wil je tijdelijk geen mobiel internet gebruiken? Stuur dan een SMS met het bericht ‘DATA UIT’ naar 4000. De actie van Vodafone maakt klanten bewust van hun dataverbruik en komt zelf met alternatieven.

Heb jij ook een SMS ontvangen van Vodafone? Overweeg dan om een databundel aan jouw abonnement toe te voegen, of verhoog de bundel die je nu gebruikt. Is de termijn van je abonnement afgelopen? Overweeg dan ook een nieuw abonnement af te sluiten, of een sim only abonnement te nemen bij je huidige telefoon. Door slim een nieuw abonnement uit te zoeken kun je flink besparen op jouw telefoonrekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *