Simyo verlaagt tarieven voor bellen binnen de EU

simyoSimyo gaat per 1 juli de tarieven voor bellen binnen de EU verlagen. Het betreft een verlaging van de tarieven voor het gebruik van een mobiele telefoon binnen de Europese Unie.De kosten voor het bellen naar servicenummers worden voortaan gesplitst. De kosten bestaan dan uit gesprekskosten en kosten voor het gebruik van de dienst. Recentelijk is er een wijziging opgetreden in de Europese en nationale wet- en regelgeving. Dit betekent dat niet alleen Simyo de wijzigingen doorvoert, maar andere mobiele providers gaan volgen.

Wat gaat er veranderen voor de consument

Per 1 juli 2013 gelden nieuwe bel-, en SMS tarieven binnen de EU. Voor Simyo gebruikers betekent dat het bellen en SMS-en binnen de EU goedkoper wordt. Hieronder vind je een overzicht van de wijzigingen:

• Bellen binnen landen in Europese Unie (met uitzondering van gesprekken binnen Nederland) wordt verlaagd van 35 cent per minuut naar 29 cent per minuut.
• Het ontvangen van gesprekken binnen EU landen wordt verlaagd van 10 cent per minuut naar 8 cent per minuut.
• Het versturen van SMS berichten binnen landen in de EU (met uitzondering van berichten vanuit Nederland) wordt verlaagd van 11 cent naar 10 cent per bericht. Het ontvangen van berichten blijft gratis in landen binnen de EU.

Wijzigingen voor servicenummer

De impact van de wetgeving betreft ook het bellen naar servicenummers. Dit zijn nummers waarmee mensen een informatiedienst of een extra service afnemen (bijvoorbeeld 0900-nummers). Nu wordt er nog één totaalbedrag voor het bellen naar deze servicenummers in rekening gebracht. Het totaalbedrag bestaat uit de kosten voor de dienst en de kosten van uw mobiele telefoon. Dit gehele bedrag valt nu standaard buiten de bundel. In juli wordt dit bedrag opgedeeld in een deel gesprekskosten en een deel gebruikskosten voor de dienst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *