Simyo komt met iPhone-app die dataverbruik en beltegoed toont

simyoIn deze tijden van concurrentie en tarieven die steeds dichter bij elkaar komen, proberen providers van telefoon en sim-only abonnementen zich te onderscheiden met hun service. Verschillende providers leveren al enige tijd mobiele applicaties voor Apple en Andriod telefoontoestellen waarop beltegoed en dataverbruik te raadplegen is. Sinds kort kan Simyo zich ook scharen bij deze providers. De applicatie is beschikbaar voor de iPhone en is gratis te downloaden en te gebruiken voor mensen die een abonnement bij Simyo afnemen. De app komt ook uit voor de Windows en Android telefoons.

Transparantie over dataverbruik

Telefoontarieven blijven alsmaar dalen. De grote kostenposten tegenwoordig zijn dure abonnementen met leasetoestellen en onverwachte internetkosten. Veel mobiele abonnementen hebben een beperkte databundel. Gebruikers die over die bundel heengaan komen voor een onverwachte verrassing te staan. Het verschilt per abonnement wat de ‘boete’ is voor overmatig dataverbruik, maar het kan tientallen tot honderden euro’s kosten. Met applicaties, zoals de nieuwe applicatie van Simyo kun je eenvoudig het dataverbruik bijhouden. Op deze manier weet je als consument waar je aan toe bent en kun je hoge telefoonrekeningen voorkomen.

Gebruikers kunnen vaak hun dataverbruik verminderen door een aantal simpele stappen te ondernemen. Veel applicaties zoals WhatsApp, Skype en Facebook verbruiken niet zoveel data. Maar als je deze programma’s de hele dag door gebruikt, dan kan het toch flink wat dataverkeer opleveren. Merk je dat je veel data verbruikt? Zorg er dan voor dat je thuis, op je werk en andere locaties controleert of er een WiFi-netwerk beschikbaar is. Op deze manier kun je de applicaties zoveel gebruiken als je wilt, zonder dat het ten koste gaat van je dataverbruik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *