Ook T-mobile komt met WiFi-zone

T-Mobile sim onlySteeds meer aanbieders van mobiele telefonie willen hun datanetwerk versterken door WiFi in te zetten op drukbezette gebieden. T-Mobile heeft nu ook plannen WiFi in te zetten. Ze willen de komende weken een WiFi zone in Rotterdam inrichten. Tijdens het Telecompaper-congres kondigde Frank Meywerk (directeur Technology van T-Mobile) aan dat in de Koopgoot en de omgeving daarvan WiFi wordt ingezet. Gebruikers van T-Mobile kunnen inloggen op het WiFi netwerk, zonder dat ze hierbij reclames te zien krijgen. Er zijn al verschillende aanbieders van WiFi in drukbezette gebieden die gratis verbinding bieden. In ruil daarvoor krijg je reclames te zien voordat je inlogt op het netwerk. De klanten van T-Mobile in de koopgoot zullen niet worden lastiggevallen met reclames. 

Minder load op het mobiele datanetwerk

‘Door WiFi-zones in te richten, kan de druk van het mobiele netwerk gehaald worden,’ aldus Meywerk. De plannen zijn om ook andere steden in Nederland van een soortgelijk netwerk te voorzien. Het is nog niet vastgesteld wanneer dit gebeurt en welke steden een dergelijk netwerk krijgen. T-Mobile is ondertussen ook bezig om TLE in te gaan zetten. Hierbij worden 4.800 sites in Nederland uitgerust met deze nieuwe apparatuur. Dit netwerk ondersteunt 4G, samen met andere technologie zoals GSM en UMTS. Hiermee wordt het netwerk sneller, krachtiger en stabieler.

T-Mobile wil marktleider op gebied van mobiel internet worden. Of het ze gaat lukken is lastig te voorspellen. Ook andere aanbieders zijn volop bezig hun datanetwerk uit te breiden met nieuwe mogelijkheden. Uiteindelijk is de consument de grote winnaar van het geheel. Nu de concurrentie op snel mobiel internet in sneltreinvaart wordt doorgezet, kunnen wij alleen maar sneller, beter en stabieler internet verwachten. Een goede zaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *