KPN lanceert 4G-netwerk in Rotterdam

kpn4gAmsterdam en Den Haag hadden al beschikking over een 4G-netwerk van KPN. Hier mag Rotterdam zich vanaf vandaag bij aansluiten. Wethouder Louwes opende het netwerk en nam een 4G-simkaart in ontvangst. KPN is momenteel nog steeds de enige aanbieder van 4G-netwerken in Nederland. KPN heeft plannen om in de zomer van 2014 in heel Nederland dekking te bieden voor 4G mobiel internet. Tot die tijd zal het netwerk langzaam maar zeker worden uitgebreid.

Mobiel internet van de vierde generatie

4G is de opvolger van de huidige standaard van mobiel internet, 3G. Als je mobiel internet op je telefoon gebruikt, maak je zo goed als zeker gebruik van een 3G netwerk. Het 4e generatie netwerk kenmerkt door een grotere snelheid. KPN geeft aan dat het 4G netwerk tien keer sneller is dan het huidige netwerk. In de landen waar 4G al beschikbaar is, blijkt dat het internet ongeveer vijf keer zo snel is. Dat is misschien niet de snelheid die wordt beloofd, maar alsnog een flinke verbetering.

Op weg naar landelijke dekking

KPN is naar verwachting niet de enige die 4G intranet gaat aanbieden. Ook bij andere aanbieders van mobiele telefonie is het bieden van een snel netwerk van belang, zeker nu het gebruik van mobiel internet alleen maar blijkt toe te nemen. Het is nog lastig in te schatten voor welke sim only abonnement 4G beschikbaar zal zijn. Zoals het nu lijkt is het snelle internet alleen te gebruiken bij de duurdere abonnementen. We verwachten echter dat na de intrede van 4G in heel Nederland, het ook voor een betaalbare prijs bij goedkopere bundels beschikbaar zal zijn. Wanneer dit precies gaat plaatsvinden kunnen we niet voorspellen. De verwachtingen voor een landelijk 4G-netwerk zijn in ieder geval hoog bij ons. Het is zeker het overwegen waard om over te stappen wanneer je intensief gebruikt maakt van je internetbundel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *