Ivo Opstelten wil gestolen mobieltjes verplicht laten blokkeren

ivoJe moet er niet aan denken; je telefoon kwijtraken. Of erger nog, iemand die bewust je telefoon meeneemt. Je bent je telefoon kwijt, die meestal wel een flinke bom duiten heeft gekost. Ook voor veel sim-only gebruikers is dit naar, want veel mensen die voor deze abonnementsvorm kiezen, kopen een modern toestel met veel mogelijkheden. Het is tegenwoordig vrij eenvoudig om een telefoon te deactiveren. Dit kan namelijk door het IMEI-nummer van de telefoon te blokkeren. Vroeger was dit eenvoudig te kraken door de criminelen, maar tegenwoordig is dit een stuk moeilijker. Het enige wat hiervoor nodig is, is dat providers meeewerken om het IMEI-nummer te blokkeren. Ivo Opstelten wil nu de medewerking van providers verplicht maken om deze blokkade plaats te laten vinden.

Diefstal van mobiele telefoons moet onaantrekkelijk worden

Opstelten wil het stelen van mobiele telefoons onaantrekkelijk maken. Het laten blokkeren van een IMEI-nummer is nu nog vaak een moeizaam proces. Providers zijn niet verplicht om hieraan mee te werken. Een aantal providers, namelijk KPN, Vodafone en T-Mobile, hebben aangegeven al mee te willen werken.

In de grote steden is het stelen van mobieltjes een blijvend probleem. Volgens de statistieken betreft vijftig procent van de hedendaagse straatroven in grote steden het stelen van mobiele telefoons. Met de nieuwe wetgeving die Ivo Opstelten wil voorstellen, moet het voor de consument gemakkelijk worden de telefoon te blokkeren. Als een telefoon na diefstal niet bruikbaar meer is, dan moet het ook minder aantrekkelijk worden om een telefoon te stelen. We hopen daarom ook dat Opstelten zijn voorstel voortzet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *