iOS krijgt een nieuw uiterlijk in iOS7

iphoneiOS7 is in de maak en gaat flinke veranderingen met zich meebrengen. Alles wordt op de schop gegooid; van het vergrendelingsscherm tot en met de icoontjes van de standaardprogramma’s. iPhone en iPad gebruikers zijn jarenlang gewend aan een zelfde soort interface. Voor Apple werd het tijd om eens flink te vernieuwen. Sommige veranderingen zijn meteen zichtbaar, zoals de nieuwe icoontjes, de manier hoe bepaalde programma’s eruitzien en het vergrendelingsscherm. Maar iOS7 zal ook een aantal minder snel zichtbare veranderingen met zich meebrengen. Zo zal het toetsenbord bijvoorbeeld doorzichtig worden, zodat je ook altijd een idee hebt van wat er zich achter het toetsenbordje afspeelt.

Veel grote en kleine veranderingen

De veranderingen beginnen al bij het vergrendelingsscherm. Zo is er geen balk meer om je iPhone te ontgrendelen. Er is nu enkel tekst met dezelfde functie. Ook het invoeren van de pincode gebeurt met een nieuw toetsenbord met andere opmaak en ander lettertype. De manier waarop je instellingen wijzigt gaat ook veranderen. Zo komt er een nieuw scherm waarmee je draadloze connecties zoals Bluetooth en WiFi kunt instellen. Dit scherm kan met een swipe op ieder moment worden opgeroepen, zodat je ook connectie kunt maken wanneer je in een applicatie bezig bent. Verder wordt het nieuwe besturingssysteem uitgerust met nieuwe commando’s voor Siri. Je kunt nu Siri bijvoorbeeld commanderen om de helderheid van het scherm te wijzigen.

Ontwikkelaars hebben nu al de kans om bezig te gaan met de nieuwe versie van iOS. Consumenten moeten nog even wachten voordat het besturingssysteem beschikbaar is. De voorspellingen zeggen dat het met de herfst uitkomt, waarschijnlijk tezamen met de release van een nieuw model iPhone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *