Gebruikers van Smartphones gaan tegenwoordig ook voor Sim Only

smartphones-simonlyOngeveer een vijfde van de Nederlandse smartphone gebruikers heeft inmiddels een sim only abonnement aangeschaft. En de afgelopen jaren is dit alleen maar meer geworden.
In de laatste drie maanden van 2012 bezat twee derde van de smartphone gebruikers een abonnement met een toestel. In het begin van het jaar telde het nog 70%.

Het feit dat de percentages af nemen heeft te maken met de opkomst van sim only abonnementen. Waar deze opkomst vandaan komt is niet helemaal bekend. Ik denk persoonlijk dat de economische crisis hier een rol in speelt. Mensen willen bezuinigen op maandlasten, een sim only abonnement afsluiten is snelle en efficiënte manier om snel te besparen op maandelijkse kosten.  In het jaar 2012 begon met een percentage van 17% aan smartphone gebruikers die voor sim only gingen, maar nu is dat reeds 21%. De meeste mensen kopen zelf ergens een toestel erbij, of dit een nieuwe of een gebruikte is weten we niet.

Smartphones

Gfk deed al eerder onderzoek naar de populariteit van sim only, maar men ging ook onderzoek doen naar het onderscheid tussen smartphones en normale telefons. De stijging in sim only abonnementen is vooral te zien bij smartphone gebruikers.

Het lijkt erop dat mensen langer met hun smartphone doen. Dit kan onder andere komen door de vele functies die smartphones tegenwoordig tellen. Mensen vinden het niet nodig om een nieuwe aan te schaffen als de oude het nog goed doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *